Domski Časopis

 


 

ЛАВИРИНТ 2024

Реч уредника: Ново издање за нову 2024-ту годину. Као и сваке године, потрудили смо се да вам изнесемо бар део онога што младе интересује као и њихове креативне изразе који се најбоље могу сагледати кроз написане текстове. Уживајте једнако као и ми док смо ово ново издање правили за вас!

 

Magazin2019-1
 

 


 

МАГАЗИН 2023

Реч уредника: Ново издање за нову 2023-ћу. Поново смо се потрудили да вам изнесемо бар део онога што младе интересује као и њихове креативне изразе који се најбоље могу сагледати кроз написане текстове. Уживајте једнако као и ми док смо ово ново издање правили за вас!

 

Magazin2019-1
 
 
  

МАГАЗИН 2022

Реч уредника: И u 2022-oj смо се потрудили да вам изнесемо бар део домског живота и онога што младе интересује као и њихове креативне изразе који се најбоље дају видети кроз текстове које су написали. Уживајте једнако као и ми док смо ово ново издање правили за вас!

 

Magazin2019-1
 
 
  

МАГАЗИН 2019

Реч уредника: И u 2019-oj смо се потрудили да вам изнесемо бар део домског живота и онога што младе интересује као и њихове креативне изразе који се најбоље дају видети кроз текстове које су написали. Уживајте једнако као и ми док смо ово ново издање правили за вас!

 

Magazin2019-1
 
 
 

Перон 2018

Реч уредника: И u 2018-oj смо се потрудили да вам у ,,Перону” изнесемо бар део домског живота и онога што младе интересује као и њихове креативне изразе који се најбоље дају видети кроз текстове које су написали. Удружили смо снаге и креативност да уобличимо овогодишње издање у коме свако може пронаћи, како озбиљан, тако и садржај забавног карактера, да сазна нешто ново, да се упозна са новим директором, радом ученика на секцијама као и њиховим талентима... Уживајте једнако као и ми док смо ово издање правили за вас!

 

Peron2018-1
 
 
 

Перон 2017

Реч уредника: И ове године смо удружили снаге и креативност да уобличимо овогодишње издање нашег часописа – Перон. Циљ је био да свако може пронаћи садржај, како озбиљног, тако и забавног карактера, да сазна нешто ново, да се упозна са радом ученика на секцијама као и њиховим талентима, као и да они који су учестововали у формирању Перона имају простор да развијају своје новинарско – литерарне способности. Уживајте једнако као и ми док смо ово издање правили за вас!

 

Peron2017
 
 

Перон 2016

Реч уредника: Ове године, као и сваке друге, потрудили смо се да вам у ,,Перону” изнесемо бар део домског живота и онога што младе интересује као и њихове креативне изразе који се најбоље дају видети кроз текстове које су написали. Било је тешко одлучити шта је оно што би најбоље представило наш дом, које активности су у мору бројних баш оне о којима ћемо писати и извештавати вас и како их најбоље оживети кроз писање тако да читаоци осете део атмосфере која је владала у току тих дешавања. Наш тим је уз помоћ васпитача у току целе године прикупљао материјал за часпопис, давали смо предлоге и идеје и заједнички одлучивали шта ће ући у завршну форму листа. Литерарно-новинарска секција је сјајно утрошила време на дружење са пуно смеха и учења тимском раду где смо сви неопходни да би постигли циљ. На крају, поносно вам представљамо резултат нашег труда и рада- Перон.

 

Peron2016
 
 

Перон 2015

Реч уредника: „Пола дванаест је и питам се зашто сам се баш ја прихватила улоге уредника новина. Иако је брдо материјала ту преда мном, иако се чини као да смо испунили све услове и испоштовали све рокове, посао још није завршен- на реду је за мене најтежи део посла. Како обухватити и свести на неколико редова целокупни рад и труд новинарске секције уложен у овогодишњи –Перон-? Наша намера је била да вам прикажемо како се живи у нашем дому, шта занима, о чему и како размишљају млади и да вас тако забавимо, па ако треба и задивимо. Премда је првобитна замисао била ревност, тачност и истрајност у раду секције, често смо се суочавали са –минус фазама- због у том тренутку пречих (али никако примамљивијих) обавеза према школи. Ипак, не може се рећи да није било континуитета јер у супротном сада не бисмо имали овај часопис. Он је резултат нашег посвећеног времена, креативности и жеље за испољавањем наших талената. Читајући –Перон-, надамо се да ћете то и препознати“.

 

Peron2015
 
 

Перон 2014 

Реч уредника: Као и сваки почетак, тако и овај није био лак, али смо некако  успели да сав потребни материјал доставимо у року нашем уреднику који је био – мозак операције – и који је често морао да подсећа на то шта нам фали, шта је случајно обрисано, а шта је мистериозно нестало (а то уопште заправо није ни постојало). Иако времена никад није било довољно („Али морам да се турширам док има топле воде, историја се неће сам научити, боли ме глава, зуб, сутра ћу, изгубила сам папир“), испало је да смо ипак били ревносни и одговорни те смо, мада у последњем часу, уобличили ПЕРОН који сада прелиставате и комантаришете…

 

Peron2014
 
 

Перон 2013

Реч уредника: Још од малена смо се сусретали са разним порукама које су нам често, као налепљене стикере на фрижидеру, наши родитељи, а касније и професори преносили. Те поруке би нам се нашле као смернице на неком нашем раскршћу, а раскршћа је у животу увек много. Неретко се дешавало да и нешто што у доколицу прочитамо, касније буде веома корисно.

На овом нашем путу до остварења замисли, а то је нови број часописа који ће бити пријемчив, забаван, али и поучан, водили смо се мишљу:“Ми то хоћемо,можемо и морамо.“…

 

Peron2013