МЕЂУНАРОДНИ ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА
21.Feb 2023 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

Чланови литерарне секције обележили су 22.02.2023.године Међународни дан матерњег језика постављањем пригодних текстова на дату тему који су постављени на паноу у холу интерната.

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ 2023
20.Feb 2023 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

Ученици нашег дома у пратњи васпитача су присуствовaли представи коју су припремили ученици Спортске гимназије 20. фебруара у МТС дворани под називом „Играј и победи”. Сав новац од продатих улазница је уплаћен на рачун за децу без родитељског старања.

ЛИТЕРАРНО ВЕЧЕ ,,ШТА ЗАМЕРАМ ВРЕМЕНУ У КОЈЕМ ЖИВИМ“
25.Jan 2023 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

У Дому ученика средњих школа ,,Патријарх Павле“ - Београд одржано је литерарно вече на тему ,,Шта замерам времену у којем живим“.Одазвао се велики број ученика .Своје радове читали су Вучковић Вук, ученик прве године Медицинске школе, као и Вићовац Мирјана такође ученица прве године Медицинске школе и Милица Миљковић, ученица 12 београдске гимназије. Пријатној атмосфери допринела је музичка пратња уз клавир ученице Анђеле Крајић. Након презентације радова, развила се дискусија на тему у којој су ученици убедљиво износили своје ставове и мишљење о времену у коме живимо, његовим добрим и лошим странама . Износили су предлоге шта сваки појединац треба да уради како би наше друштво било праведније и лепше за живот садашњих и будућих генерација.

ОЗЕЛЕЊАВАЊЕ ДВОРИШТА
30.Nov 2022 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

Акција озелењавања дворишта нашег Дома

ПРЕДАВАЊЕ ,,ТРГОВИНА ЉУДИМА"
17.Nov 2022 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

У среду, 16.11.2022.године у читаоници Дома одржано је предавање на тему ,,Трговина људима" у реализацији волонтера из Црвеног крста. У исцрпном излагању, које су наши ученици пратили са великом пажњом, говорило се и о примерима из живота како се постаје жртва трговине људима, ко су најчешће мете сајбер насиља и на који начин се може и треба заштитити од оваквих врста појава у окружењу. Предавању се одазвао знатан број ученика и васпитача, као и чланова Ученичког парламента.