ПРЕДАВАЊЕ ,,ТРГОВИНА ЉУДИМА"
17.Nov 2022 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

У среду, 16.11.2022.године у читаоници Дома одржано је предавање на тему ,,Трговина људима" у реализацији волонтера из Црвеног крста. У исцрпном излагању, које су наши ученици пратили са великом пажњом, говорило се и о примерима из живота како се постаје жртва трговине људима, ко су најчешће мете сајбер насиља и на који начин се може и треба заштитити од оваквих врста појава у окружењу. Предавању се одазвао знатан број ученика и васпитача, као и чланова Ученичког парламента.

ДАН ДОМА 2022
16.Nov 2022 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

У уторак, 15.11.2022.године запослени и ученици су свечано обележили Дан Дома ученика средњих школа ,,Патријарх Павле“-Београд. Обележавање значајног датума за Дом је почело ходочашћем ученика нашег Дома са ученицима некадашње Петнаесте београдске гимназије која од недавно носи име Патријарха Павла. Ученици, васпитачи, професори и запослени у обе установе са својим директорима су посетили гроб Патријарха Павла у порти Манастира који се налази u Раковици и на тај начин указали поштовање блаженопочившем Патријарху. У вечерњим часовима истог дана, уз пригодан програм у организацији ученика нашег Дома, дочекали смо и угостили званице из државних институција, установа и ученичких домова.

ФЕСТИВАЛ ЉУБАВНЕ ПОЕЗИЈЕ ,,ИВАН ПАНГАРИЋ" 2022
07.Nov 2022 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

И ове школске године, Дом ученика средњих школа ,,Патријарх Павле" је учествовао је на 14 -ом фестивалу љубавне поезије ,,Иван Пангарић" у организацији Дома ученика из Сомбора.

СУСРЕТИ ДОМОВА ИЗ КОТОРА, СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ И СУБОТИЦЕ
31.Oct 2022 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

Од 27-30.10.2022.године били смо домаћини Сусрета домова ученика из Котора, Суботице и Сремске Митровице. У госте су нам дошли васпитачи и ученици, којима смо организовали разноврстан - образовни и забаван програм.

РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЉЕ
26.Oct 2022 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

У среду, 28.10.2022.године у читаоници библиотеке Дома, одржано је друго предавање на тему: ,,Репродуктивно здравље“. Педијатар Завода за здравствену заштиту радника железнице Србије, др. Јелена Радловић, је ученицима нашег Дома објаснила шта су полно преносиве болести, начине превенције канцера грлића материце и предности ХПВ вакцине. Ученици и ученице су са великом пажњом пратили излагање на поменуту тему и постављањем питања активно учествовали у дискусији. Презентовање садржаја на тему репродуктивног здравља је наишло на велико интересовање и одржано је у два термина, да би ученици преподневне и поподневне смене могли да присуствују на предавању.