ПРОСЛАВА ДАНА ДОМА

IMG-a5c0a79920bebc33037de0d97679caa9-V

На данашњи дан навршава се 12 година од како је преминуо Патријарх Павле на Војномедицинској академији у 95. години живота.


Директор Дома ученика средњих школа “Патријарх Павле” Београд положио је јутрос венац у манастиру Раковица где је сахрањен Патријарх Павле. Директор је овом приликом изјавио:
“Ми се надамо да ће то бити наш светац. Пре три године смо узели датум упокојења Патријарха Павла за Дан Дома ученика. Добили смо сагласност од свих институција, ове године први пут излазимо на гроб Патријарха Павла и то ће од сада бити традиција.”


Од 12 часова у Дому ученика средњих школа “Патријарх Павле” обележен је дан Дома. Уз присуство многобројних гостију, представника домова ученика из целе Србије, чланова републичких и градских власти, као и ученика који бораве у Дому ученика "Патријарх Павле" одржан је помен Патријарху Павлу, након чега су се присутнима обратили директор Дома Саша Роквић и Милутин Ђуровић - помоћник министра просвете за инвестиције. Уследио је богат културно-уметнички програм у извођењу хора “Храма Светог Саве”, као и КУД “Зора”.

На линку: ПРОСЛАВА ДАНА ДОМА 2021 можете погледати филм о историјату Дома и обележавање Дана Дома 2021.године.