УПИС У ДОМ

Дом ученика средњих школа ,, Патријарх Павле “ - Београд је савремена установа ученичког стандарда која испуњава високе захтеве и услове за васпитни рад, смештај и исхрану ученика. У Дому се посебно акценат ставља на васпитни рад, изглед екстеријера и ентеријера, техничку опремљеност, безбедност, хигијену, припрему оброка, као и на креирање културних, образовних и спортских садржаја.
У нашем Дому нема места за монотонију. Ученици имају на располагању све услове за учење и за квалитетно коришћење слободног времена - клуб ученика, библиотеку, вишенаменске и функционалне спортске терене за тенис, одбојку и кошарку, теретану и базен. Од садржаја могу изабрати секције из области спорта и културе. Посебно смо поносни на стварање домске ЂАК телевизије, у оквиру које садржаје заједничким снагама стварају васпитачи и стручни сарадници са ученицима. Ученицима смо омогућили да се упознају са нашим врхунским спортистом свих времена – Новаком Ђоковићем, који је свечано означио почетак коришћења реновираних мултифункционалних терена.
У модерно и естетски опремљеној, пространој, недавно реновираној и климатизованој трпезарији са кухињом, ученицима је обезбеђена избалансирана исхрана која задовољава све захтеве и у складу је са критеријумима стандарда за безбедност хране ИСО 22000.
У току је реновирање соба за ученике – купатила, кречење, промена ламината као и постављање клима уређаја. Прошлог месеца је уведен жични интернет, а прошле године смо увели оптичку мрежу у дом - брзи бежични интернет. Потрудићемо се да уз нови летњиковац , уредимо и направимо теретану на отвореном. Замењена је комплетна ограда, као и нова капија на колском ватрогасном улазу. Управо смо покрили део терасе, баште Клуба ученика . У току је постављање соларних панела.
На овај начин смо се потрудили да подигнемо ђачки стандард на највиши могући ниво, тако да можемо да се уврстимо на листу са најбољим установама у Србији и региону.
Улажемо у Дом, јер желимо да деца која дођу код нас осете кућну атмосферу и да им у лепом сећању остану четири године у једном од најлепших раздобља живота.
Искористићу прилику да позовем ученике из Србије који желе да наставе средњошколско образовање у Београду да конкуришу за место у нашем Дому од 12-22.07.2022.године, а ми ћемо се потрудити да се осећају као у својој кући.
Директор Саша Роквић