ФЕСТИВАЛ ЉУБАВНЕ ПОЕЗИЈЕ ,,ИВАН ПАНГАРИЋ" 2022

И ове школске године, Дом ученика средњих школа ,,Патријарх Павле" је учествовао је на 14 -ом фестивалу љубавне поезије ,,Иван Пангарић" у организацији Дома ученика из Сомбора.

Конкурс је трајао до 5 октобра .Убрзо смо добили обавештење да је рад наше ученице Мирјане Вићовац ушао у ужи избор тј. да смо ушли у финале. После тога уследио је позив на завршну свечаност, читање радова и уручивање зборника.

4-ог новембра Мирјана и васпитачица Драгана Стефановић су отишле у Сомбор, где су их дочекали љубазни домаћини - васпитачи,организатори фестивала и њихови уценици. Након смештаја и кратког одмора од пута, кренуле су у свечану салу ,,Касина" где је градски дечји хор,,Шарени вокали" отворио фестивал. После поздравне речи директора, ученици су читали своје радове, а између пауза заједно уживали у наступима ученика музичке школе ,,Петар Коњовић".
У суботу, 5 -ог новембра организован је обилазак знаменитости Сомбора, што је укључивало посету згради Жупаније ( слика битка код Сенте), Градски музеј и Галерију ,,Милан Коњовић".