СУСРЕТИ ДОМОВА ИЗ КОТОРА, СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ И СУБОТИЦЕ

Од 27-30.10.2022.године били смо домаћини Сусрета домова ученика из Котора, Суботице и Сремске Митровице. У госте су нам дошли васпитачи и ученици, којима смо организовали разноврстан - образовни и забаван програм.


Први гости су стигли из Дома ,,Спасић и Машера“ из Котора које смо повели у обилазак музеја ,,Никола Тесла“, где су имали могућност да се упознају са ликом и делом нашег и светског научника.

У петак су стигли ученици и васпитачи из домова ученика из Суботице и Сремске Митровице. Организован је састанак у оквиру којег су се васпитачи упознали са радом сваког од домова, разменили искуства у васпитном раду и договорили о будућој међусобној сарадњи. Ученицима је организован квиз и културно-забавни програм, где су имали прилику да се боље упознају и друже уз забавне и едукативне садржаје. Сви ученици су презентовали своје домове на најбољи могући начин, уз велику подршку публике.

Следећи дан је био резервисан за спортска надметања. Ученици су се такмичили у неколико спортских дисциплина: фудбалу, одбојци, стоном тенису и шаху. Мечеви су прошли у позитивној, пријатељској атмосфери и у духу фер плеја. Истог дана, повели смо госте у обилазак Храма Светог Саве, разгледање и шетњу кроз град. У Дом су се вратили препуни лепих утисака, посебно су били опчињени мозаицима и осликавањем Храма Светог Саве.
У вечерњим часовима организована је журка за ученике, а за васпитаче свечана вечера.

Сврха и циљ организованог сусрета домова ученика и васпитача су испуњени. Општи утисак васпитача је овај начин рада користан због размене искустава у раду, које представљају модел за креирање нових идеја и садржаја, као и унапређење васпитног рада.